spectrum medisch centrum

Centrum voor Positieve Gezondheid

Terug

Wachtruimte:
wachten blauw

De Wijkzorg Meppel is een professionele erkende thuiszorg organisatie. Wij streven naar een kleinschalige aanpak in de wijk. Wij werken samen met andere disciplines zoals huisartsen, apotheken, ziekenhuizen, welzijnsorganisaties en gemeenten.

wijkzorgmeiden

Wat vinden wij belangrijk?

U thuis de zorg bieden die u nodig heeft, zodat u veilig kunt blijven wonen in uw eigen vertrouwde leefomgeving.

Wij werken met vaste kleine zorgteams. Hierdoor is onze zorg persoonlijk en ziet u altijd een vertrouwd gezicht bij u thuis.

Verzorging

Onze bekwame zorgverleners staan voor u klaar om u onder andere te helpen bij het opstaan, naar bed gaan, wassen, douchen en kleden. Daarnaast bieden wij ondersteuning bij uw algehele lichamelijk welbevinden.

Verpleging.

Hiervoor worden bekwame en bevoegde verpleegkundigen ingezet. Zij kunnen medicijnen uitzetten en toedienen, assisteren bij infuusbehandeling, uw wond of katheter verzorgen, etc. Kortom, alle verpleegkundige handelingen die nodig zijn.

Casemanagement.

Een casemanager is een persoonlijk begeleider voor mensen met dementie én hun naasten. Zij denkt met u mee en helpt u om te gaan met de ziekte en met de gevolgen ervan.

De casemanager regelt praktische zaken voor u, zoals indicatiestelling, kosten en organisatie van hulp.

En vooral is zij een luisterend oor en emotionele begeleiding.

Specialistisch team

Heeft u meer specialistische zorg nodig dan maken wij gebruik van ons Ambulant Verpleegtechnisch Team (AVT). Dit kan bestaan uit pijnbestrijding, beademing of het toedienen van medicijnen via een infuus.

Begeleiding.

Op diverse gebieden werken we samen met u aan zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Dat kan variëren van opvoedingsondersteuning tot begeleiding bij het structureren en organiseren van de dagindeling, huishouden en/of administratie.

logo de wijkzorg spectrum medisch centrum meppel

Hoe bereikt u de Wijkzorg?


Aanwezig:

Dagelijks van 8.00 tot 17.00 uur.

Wachtruimte:

wachtengroen
Kantoor op 1e verdieping.