spectrum medisch centrum

Centrum voor Positieve Gezondheid

projecten

Projecten


Medewerkers van Spectrum Medisch Centrum werken samen om u goede zorg te leveren. Medewerkers van verschillende disciplines organiseren samen vernieuwende zorgproducten. Hieronder ziet u een lijst van samenwerkingsprojecten.

ramadan

Ramadan

Alles over de ramadan en gezondheid. Hoe kun je gezond vasten. Veel praktische tips en adviezen.

floorplay

Speel & Groei

FloorPlay coaches van Prima Life, verbalis logopedie en Educare begeleiden jonge kinderen en hun ouders om samen te leren spelen en zo bij te dragen aan de ontwikkeling van het kind.

adhd

ADHD

Huisarts Rob Arts, praktijkondersteuner, psycholoog en (kinder)psychiater organiseren samen een compleet pakket van zorg voor kinderen en volwassenen met ADHD en ADD.

schouder

Schouderklachten

Huisarts Carola Penninx samen met gespecialiseerde fysiotherapeuten van PrimaLife verzorgt wekelijks een spreekuur voor patienten met hardnekkige schouderklachten.
Waar nodig doen wij zelf echografie al of niet met injectie.

ouderenzorg

Ouderenzorg

Huisarts, specialist ouderengeneeskunde, thuiszorg en fysiotherapie proberen samen de zorg voor ouderen zo optimnaal mogelijk te organiseren.

stresspoli

Stresspoli

Iedereen ervaart in zijn of haar leven stress. Dat is niet erg, zonder stress zouden we niet goed kunnen functioneren.
Wanneer uw stressklachten aanhouden kan het zinvol zijn om professionele hulp te zoeken. Spectrum organiseert hiervoor de ‘stresspoli’.

welzijnoprecept

Welzijn op Recept

Het leven is niet altijd even makkelijk. Je zoekt naar oplossingen, maar weet niet waar je kunt beginnen. De huisarts kan jou verwijzen naar een sociaal werker van Welzijn MensenWerk.
Deze gaat dan samen met jou kijken waar jij positieve energie van krijgt. Er zijn verschillende mogelijkheden in Meppel voor passende, lokale activiteiten.

adhd

Mindfulness

Mindfulness betekent dat je bewust en met open aandacht aanwezig bent in het hier en nu. Door je te openen voor wat er echt speelt, ook in je binnenwereld, ga je steeds beter voelen wat je echt wilt.
Spectrum organiseert regelmatig cursussen Mindfulness.

adhd

Gezondheidsvaardigheden

Gezondheidsvaardigheden gaan over kennis over eigen gezondheid.
Wij willen gezondheidsvaardigheden op de agenda zetten, (samen)werken aan verbetering en kennis en ervaring uitwisselen.